Sweatshirts blijven altijd populair

Het woord sweatshirt komt oorspronkelijk uit Engeland en wordt ook wel sweater genoemd. Er werd voornamelijk vooral gesport in deze kleding die ervoor gemaakt was, om er flink in te (mogen) zweten. Gaandeweg is de sweatshirt veranderd in een geliefd kledingstuk die vaak worden gedragen door zowel mannen als vrouwen. De klassieke uitvoering, lange mouwen en hoog gesloten ronde hals zijn voor iedereen herkenbaar en van alle tijden. De sweater met capuchon, de zogenoemde ‘hoody, wordt vooral gedragen door jongeren en hebben lange en korte mouwen.

Sweatshirts gemaakt van speciale stof
Wat een sweatshirt zo bijzonder maakt, is dat het gemaakt wordt van een unieke samenstelling. Het hoofdbestanddeel bestaat uit katoen, dat aan de binnenkant door speciale weefseltechniek wordt geruwd. Deze techniek wordt ook wel moltonneren genoemd en het geeft de sweatshirts een zachte binnenkant. Molton in sweaters kunnen veel vocht opnemen, zijn vormvast, soepel en sterk, tevens houdt een sweatshirt de kou tegen, waardoor ze heerlijk comfortabel zitten.

Sweatshirts voor iedereen
Op de website van gorillawear.com is er een uitgebreid assortiment van diverse sweatshirts voor dames en heren. De kleding is van de allerhoogste kwaliteit en geproduceerd met de beste materialen. In de sweatshirts van gorillawear.com heeft men alle bewegingsvrijheid die een mens nodig heeft. Of u nu een stevige work- out doet of de sweater casual met een mooie spijkerbroek draagt, de kleding is voor jong en oud betaalbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.