Filson: outdoor leven

De laatste jaren is de populariteit van outdoor kleding en accessoires sterk toegenomen. Steeds meer mensen vinden dan ook hun weg richting het type activiteit dat outdoor kleding vereist. Een merk dat al sinds het midden van de 19de eeuw echte avonturiers van de nodige kledij voorziet is Filson. Die rijke traditie zie je dan ook terug in de kwaliteit van hun collecties en de duurzaamheid van de ontwerpen.

Een korte geschiedenis

De geschiedenis van Filson begint in 1850 met de geboorte van Clinton Filson in Nebraska. Rond 1890 ging Clinton Filson aan het werk in een winkel wiens cliƫnteel voornamelijk uit houthakkers bestond. Het is hier dat hij op het idee kwam zelf outdoor kleding te beginnen produceren en in 1897 zag het bedrijf Filson het levenslicht. Een ideaal moment om met een dergelijke zaak te beginnen: de Verenigde Staten zaten immers midden in een Gold Rush. Dat Filson ook na de Gold Rush ontzettend populair bleef is een waar testament van de kwaliteit van de tassen, accessoires en kleding van het bedrijf.

Het assortiment

Waar Filson in het begin van hun bestaan voornamelijk zijn pijlen richtte op de bevoorrading van avonturiers is het gamma tegenwoordig een stuk uitgebreider. Filson verkoopt rugzakken, kleding, slaapzakken, laarzen en alles wat je je maar kunt bedenken dat te maken heeft met het outdoor leven. Wandelaars, vissers, houthakkers en iedereen die graag wat tijd buiten spendeert zal dan ook zijn gading vinden bij Filson. Het geheim van hun langdurig succes? Een klassieke look die nooit uit de mode is. Het voor jezelf eens bekijken? Pauw.com heeft een groot assortiment aan spullen van Filson.

Leave a Reply

Your email address will not be published.