Caruso: traditie

Een man die wil toch vooral stijlvol voor de dag komen als hij de deur uitgaat. Het is een waarheid die klopte in de tijd van onze grootouders en vandaag de dag nog altijd even waar blijkt te zijn. De smaken zijn licht veranderd en een ander motief steekt af en toe de kop maar in essentie? In essentie is mode nog altijd wat het ook vroeger al was: het beste materiaal en de meest stijlvolle items komen uit Italië en kennen een lange traditie van meesterschap. Caruso is hierop geen uitzondering.

Een korte geschiedenis

De geschiedenis van Caruso gaat terug tot 1958 toen de oprichter Raffaele Caruso in Soragna zijn droom waarmaakt: de opening van een eigen atelier. Raffaele was in de leer gegaan bij een meester-kleermaker en kende alle geheimen van het beroep en wou nu zijn ideeën in de sector implementeren. De lat altijd hoog leggen en durven innoveren wat de ontwerpen betreft legde Caruso geen windeieren. Het familiebedrijf dat ooit niet meer was dan Raffaele met zijn en vrouw en zus werd al snel een grote speler op de markt. Dat kleine bedrijfje van toen? Vandaag de dag een mastodont die aan 600 mensen werk verleent.

Het geheim van Caruso

Het kernwoord van Caruso is al die jaren hetzelfde gebleven: kwaliteit. De sector van Caruso is die van luxe herenkleding volgens de Italiaanse tradities en dat is altijd waar gebleven. Een Caruso aantrekken garandeert dat je de best geklede man in de zaal bent. Op zoek naar zo’n prachtig exemplaar? Pauw.com heeft een groot assortiment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.